Kruisheren Speciaalbier

De Speciaalbieren van het Kruisheren Klooster Ter Apel sinds 1465 onderscheiden zich door hun volmondige smaak en een mild hopbitter karakter. Tijdens de afdronk geniet je van “de stilte van het Klooster”. Het Kruisheren Klooster Ter Apel is een museum en staat op de TOP 100 Unesco lijst in Nederland.

Hieronder staan de karaktervolle speciaalbieren beschreven:

KHaugustinus  Kruisheren- Augustinus

Een klooster Tripel dat zich onderscheid door de volle ronde smaak. Na een lange rijping ontwikkelt Augustinus zich tot een karaktervol bier.  Zelfs na jaren na botteling is dit nog steeds een genietbier.

Kruisheren Augustinus is bekroond met de 1e prijs voor de “Beste & Lekkerste tripel van Nederland “.
Dit jury bestond uit Bierkeurmeesters en Consumenten en vond plaats tijdens het 2016 Bierfestival Martinikerk Groningen.


KHtheodorus   Kruisheren – Theodorus

Klooster Dubbel. De cacao- en truffeltonen samen met een licht zoete indruk in de hoofdsmaak en de zachte nasmaak, maken Theodorus tot een prachtig bier.


KHpriorhinrick   Kruisheren – Prior Hinrick

Hinrick van den Berghe was de eerste prior van Klooster Ter Apel (1465-1486). Hij introduceerde daar de klooster-bierbrouwkunst. Prior Hinrick is een fluweelzachte Amber/Ale biertype ,6% alcohol, gebrouwen uit water, gerstenmout en edele hop soorten.

KHhinrickblond  Kruisheren – Hinrick Blond

Hinrick van den Berghe was de eerste prior van het Klooster. Hij introduceerde de bierbrouwkunst. De Hinrick Blond is een bovengistend licht kruidige Blond bier met een verfijnde hoppige afdronk, gebrouwen uit water, gerst, hop en kruiden.


KHperegrinus  Kruisheren – Peregrinus

Fantastisch kastanjebruin gebrouwen Kloosterbier type Quadruppel. De hoge alcoholtonen geven dit hartverwarmende bier met een stevige romige schuimkraag haar warme volle smaak.

KHhelena   Kruisheren – Helena

Kruisheren Helena is een verfrissend Rosébier gebrouwen uit water, gerst, tarwe en diverse soorten rode vruchten. De kers is het belangrijkste fruitsoort en geeft zowel het zoetje als het aangename zuurtje mee aan dit bier. Qua smaak is dit rosé bier vergelijkbaar met een goede lichte Kriek.


 

KHodilia   Kruisheren – Odilia

Fris Premium Klooster Pilsener dat een licht zoete smaak combineert met een aangenaam luchtig en bittere nasmaak.


 

KH1465   Kruisheren – Blond Urtype 1465

Een bijzonder Kloosterbier Blond Urtype dat teruggaat naar de oorsprong. Dit Jubileumbier met speciale hoge gist voor de volle rijke smaak én met een speciaal ondergist voor een goede doordrinkbaarheid. De bijzondere hop zorgt voor een zacht bittere afdronk.


KHconstatinus  Kruisheren Constantinus

Kruisheren Constantinus Herfstbock is een seizoensgebonden bier gebrouwen uit gekarameliseerde mouten. De bijzonderheid van dit bockbier is de prettig zoete smaak en truffelachtige afdronk. Constantinus werd tijdens het Bockbierfestival op de Beurs van Berlage te Amsterdam in 2011 bekroond met de 3e prijs in de competitie Beste Bockbier van Nederland.


KHwinterbock   Kruisheren – Winterbock

Een robuust en zwaar soort bier met een fluweel zachte afdronk. Ambachtelijk gebrouwen uit edele hop en geroosterde moutsoorten.

 

Geniet van deze mooie speciaalbieren en drink ze uit het fraaie Klooster bokaal. Verkrijgbaar in het Klooster en bij vele slijterijen.